Water Walking

En Water Walker er i grundprincippet et løbebånd under tempereret vand. Løbebåndet er nedsunket i et stort rektangulært kar med glas på alle 4 sider, hvor begge ender kan åbnes så patienten selv kan gå ind.

En Water Walker er i grundprincippet et løbebånd under tempereret vand. Løbebåndet er nedsunket i et stort rektangulært kar med glas på alle 4 sider, hvor begge ender kan åbnes så patienten selv kan gå ind. Når patienten står på båndet, kan vores REHAB-veterinærsygeplejersker helt kontrolleret styre den hastighed dyret skal bevæge sig i på løbebåndet, samt hæve vandstanden i karret, for at præcisere, hvilke muskelgrupper der ønskes trænet.

Ved træning i en Water Walker udnyttes vandets egenskaber; modstand, opdrift, det hydrostatiske tryk og temperatur.

Vandet lindrer og giver modstand på samme tid; modstanden øges i takt med hastigheden på dyrets bevægelser. Når dyret bevæger sig i vandet, øges belastningen af musklerne, samtidig med at opdriften aflaster leddene og derved tillader patienter at kunne bevæge sig mere smertefrit. Netop disse egenskaber gør Water Walking til den ideelle træningsform for patienter, der er blevet opereret for frakturer/knoglebrud, led og muskler, samt de patienter der lider af gigt.

Studier har vist at patienter, som træner i en Water Walker, øger deres skridtlængde i både fremføring og afvikling. På denne måde holdes hundens led aktive i deres fulde bevægelighed og vil være en væsentlig faktor i restitutionsfasen ved eks. led skader.

Ved større operationer af eks. knogler og led skal det understreges at genoptræning er lige så vigtig som selve operationen. Et korrekt og kontrolleret genoptræningsforløb vil afkorte helingstiden og forbedre operationens resultat.

Den del af dyret, som er under vandspejlet, vil have en påvirkning af det hydrostatiske tryk. Trykket virker som et kompres og kan derfor virke stabiliserende på hundens bevægelser, øge blodcirkulation samt reducere væskeansamlinger i og omkring et evt. skadet område eller led.

Temperaturen på vores vand ligger mellem 26-28 grader. Det varme vand giver led og muskulatur bedre træningsforhold og kroppen skal ikke bruge unødig energi på at holde varmen.

Inden patienterne må gå ind i Water Walkeren skal de skylles for evt. smuds i pelsen. For at holde vandet fri for bakterier og evt. virus tilsættes der en lille smule klor og patienterne bliver derfor skyllet igen efter træningen.

Vi kontrollerer vandkvaliteten dagligt for at sikre de bedste forhold for dit kæledyr.

Water Walking er for alle:

Træningen er ikke kun velegnet, som en del af et genoptræningsforløb efter led- eller knoglekirurgi, men kan også være særdeles fordelagtigt for patienter med bla:

  • Ældre dyr med gigt
  • Hunde med hofteledsdysplasi
  • Overvægtige dyr, som en del af vægttab
  • Raske hunde, der ønskes i god fysisk form f.eks. før jagt, agility og lydighed

Et træningsforløb tilrettelægges ud fra den enkelte patient og dennes behov. Der vil under hele træningen være en af vores dygtige REHAB-veterinærsygeplejersker til stede, som er uddannet inden for genoptræning og fysioterapi. Dette sikrer at patienterne modtager korrekt behandling, ikke overbelastes og opnår et optimalt outcome at træningen.

Baderegler:

  • Patienten skal vaskes før og efter træning
  • Patienter med diarre må ikke komme i vandet
  • Patienter med inficerede og åbne sår må ikke komme i vandet
  • Tæver i løbetid må ikke komme i vandet.
  • Hvis patienten kaster op, har afføring eller tisser i vandet skal, der betales et tillæg på 800,00 kr
  • Personalet kan til enhver tid afbryde træningen, hvis en fortsættelse af træningen vurderes at overbelaste patienten

VetPlan abonnementer

Klik på abonnementerne for at se indhold og pris